Υποψήφιος Δήμαρχος του ΚΚΕ στη Λευκάδα ο Βαγγέλης Βεροιώτης

vaggelis_veroiotis

Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ για την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς και στους Δήμους της περιοχής, ανακοινώθηκαν σε εκδήλωση της Επιτροπή Περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ.

Υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Λευκάδας θα είναι ο Βαγγέλης Βεροιώτης, ιδιωτικός υπάλληλος, γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας, ενώ υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων θα είναι η Αλεξάνδρα Μπαλού, σημερινή Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, συνδικαλίστρια τραπεζοϋπάλληλος.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου υποψήφιος θα είναι ο Γιώργος Πρέντζας, νοσηλευτής, εκλεγμένος στην ΠΟΕΔΗΝ και το Διοικητικό Συμβούλιο εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ).

Παράλληλα ανακοινώθηκαν οι ακόλουθοι υποψήφιοι του ΚΚΕ σε Δήμους της Ηπείρου:

Δήμος Ιωαννιτών: Όλυ Τσουμάνη, δικηγόρος, σημερινή Περιφερειακή Σύμβουλος Ηπείρου.
Δήμος Αρταίων: Στράτος Καλλώνης, λογιστής, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας.
Δήμος Πρέβεζας: Σταύρος Αμάραντος, φαρμακοποιός, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πρέβεζας.
Δήμος Ηγουμενίτσας: Δήμας Δώρης, συνταξιούχος.
Δήμος Ζίτσας: Γιώργος Λωρίδας, ειδικευόμενος γιατρός στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.
Δήμος Κόνιτσας: Τάκης Σδούκος, κτηνοτρόφος, σημερινός Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κόνιτσας.
Δήμος Δωδώνης: Τάσος Τόκας, εκπαιδευτικός, εκλεγμένος στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Δήμος Πωγωνίου: Πάνος Καραγιάννης, ιδιωτικός υπάλληλος, σημερινός Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου.
Δήμος Βόρειων Τζουμέρκων: Λεωνίδας Λεοντάρης, αρχιτέκτονας μηχανικός, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία, επικεφαλής Επιτροπής Ειρήνης Ιωαννίνων, σημερινός Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Νεκτάριος Τριάντης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Οργάνωσης Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, το ΚΚΕ δεν αντιμετωπίζει τις εκλογικές αναμετρήσεις ξέχωρα από την καθημερινή δράση των κομμουνιστών στους χώρους δουλειάς και την πάλη για τα δίκαια του λαού. Επιπλέον, τόνισε ότι «τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας δεν μπορούν να διαχωριστούν σε τοπικά, αποκομμένα από μια συνολικά ταξική πολιτική που τα γεννά». Στάθηκε εκτενώς στις ελλείψεις σε αντιπλημμυρική, αντισεισμική και αντιπυρική προστασία, οι οποίες κατέληξαν σε τραγωδίες το προηγούμενο διάστημα, που στοίχισαν ανθρώπινες ζωές, όπως στο Μάτι και τη Μάνδρα Αττικής.

Οι αναγκαίες αυτές υποδομές δεν αποτελούν πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο γι΄ αυτό και δεν αποτελούν προτεραιότητα του κράτους, όντας μη επιλέξιμα έργα. Όπως αναφέρθηκε, οι δήμοι και οι περιφέρειες είναι κομμάτι του κεντρικού καπιταλιστικού κράτους, που υποτάσσονται στις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Σε πλήρη αρμονία με την κεντρική διοίκηση, καλούν το λαό να πληρώσει το μάρμαρο. Άλλωστε, η επιστροφή στη κανονικότητα, όπως λέγεται, περιλαμβάνει ό,τι και η μνημονιακή πραγματικότητα. Ο λαός δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τους δήθεν ανεξάρτητους υποψηφίους στις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίοι τελικά θα υπακούσουν πιστά στο αντιλαϊκό πλαίσιο του «Καλλικράτη» και του «Κλεισθένη Ι».

Τέλος, ανέφερε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της μόνης πραγματικά λαϊκής αντιπολίτευσης στην πολιτική του κεφαλαίου. Στάθηκε στο παράδειγμα των κομμουνιστών δημάρχων που δείχνουν το δρόμο της διεκδίκησης και της αντίστασης προς όφελος του λαού. Τέλος, προέτρεψε στις επερχόμενες εκλογές να εκφραστεί μια νέα στράτευση λαϊκών δυνάμεων, η οποία αναδείχθηκε και μέσα από τις πολύμορφες εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ.

This entry was posted in ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s