Περιοδεία και συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ στο Νυδρί

«Η στάση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δεύτερο γύρο είναι πολύ συγκεκριμένη: Ψηφίζουμε το ίδιο που ψηφίσαμε και στον πρώτο γύρο»

1_KKE_nydri

Στο Νυδρί περιόδευσε το απόγευμα της Παρασκευής 17 Μάη κλιμάκιο του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Νίκο Έξαρχο, υποψήφιο ευρωβουλευτή, και τον Βαγγέλη Βερροιώτη, υποψήφιο Δήμαρχο Λευκάδας, στο οποίο συμμετείχαν επίσης υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

9_KKE_nydri

Η περιοδεία ξεκίνησε από την προβλήτα άφιξης του φέρι μποτ από το Μεγανήσι και συνεχίστηκε τόσο στον παραλιακό δρόμο όσο και στον κεντρικό δρόμο του Νυδριού, που λειτουργεί τις βραδυνές ώρες ως πεζόδρομος.

Έγινε στη συνέχεια ανοιχτή συγκέντρωση στο κέντρο του χωριού όπου παρουσιάστηκαν από τον Αλέξανδρο Βερροιώτη οι υποψήφιοι της Δημοτικής Ενότητας Ελλομένου και μίλησαν κατόπιν ο Β. Βερροιώτης και ο Ν. Έξαρχος, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής.

14_KKE_nydri

Στον χαιρετισμό του ο Β. Βερροιώτης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η κόντρα μεταξύ των άλλων υποψηφίων Δημάρχων και η βασική κριτική που κάνουν στην σημερινή Δημοτική Αρχή είναι το αν ενδιαφέρεται ή αν αδιαφορεί για τον τόπο, ή αν ξέρει λέει ο ένας να διοικήσει ο άλλος το Δήμο, και ότι πάνω σε αυτό γίνεται η φαγωμάρα μεταξύ τους. Επισήμανε ότι η λίστα με την απαρίθμηση των προβλημάτων και τις προτάσεις για την επίλυσή τους πρέπει να συνοδεύεται με τη διάθεση να συγκρουστεί κανείς με την πολιτική που τα δημιουργεί, αλλιώς δεν πρόκειται ποτέ να ανοίξεις τρύπες, να βελτιώσεις πράγματα για τον κόσμο αν πηγαίνεις με τα παρακάλια και το γλείψιμο σε υπουργούς και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες.

19_KKE_nydri

Ό,τι κι αν εξαγγείλει κάποιος προεκλογικά, τόνισε, χρειάζεται τα κότσια. Να έχει το λαό με το μέρος του και το κίνημά του ώστε να μπορέσει να συγκρουστεί, να ανοίξει τέτοιες χαραμάδες για να μπορέσει να ανακουφιστεί ο κόσμος. Φυσικά, όσοι δίνουν όρκους πίστης στις κατευθύνσεις της ΕΕ και στην σκληρή αντιλαϊκή νομοθεσία της κυβέρνησης να το έχουμε από τώρα δεδομένο ότι δεν θα κάνουν απολύτως τίποτα για να ανακουφίσουν το λαό. Και όλοι οι άλλοι συνδυασμοί κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση.

13_KKE_nydri

Κάλεσε τον κόσμο να σκεφτεί, να κρίνει, να διαμορφώσει πολιτικό κριτήριο για όλες τις κάλπες, και για τις τέσσερις κάλπες, με βασική προτεραιότητα την κάλπη των ευρωεκλογών. Να μην ψηφίζει όχι στην ΕΕ στις ευρωεκλογές και ναι στην ΕΕ ψηφίζοντας ένα συνδυασμό άλλο, εκτός από την «Λαϊκή συσπείρωση», για το Δήμο ή την Περιφέρεια. Γιατί για παράδειγμα εκεί είναι υποψήφιος ο ξάδελφος, ή ο μπατζανάκης ή ο θείος ή ο αδελφός. Να έχει ενιαίο το κριτήριο. Γι΄ αυτό και από τώρα λέμε σε όσους ενδιαφέρονται είτε καλοπροαίρετα είτε κακοπροέραιτα, ότι η στάση μας στον δεύτερο γύρο είναι πολύ συγκεκριμένη: Ψηφίζουμε το ίδιο που ψηφίσαμε και στον πρώτο γύρο. Έχουμε απορρίψει εδώ και χρόνια τη λογική του μικρότερου κακού κι ούτε διχασμένες προσωπικότητες είμαστε για να ψηφίζουμε άλλο πράγμα στον πρώτο γύρο κι άλλο στον δεύτερο. Αυτό ισχύει φυσικά κι εκεί που δεν κατεβάζουμε κάποιον υποψήφιο. Κάνουμε καθαρό από την μεριά μας ότι μόνο η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και στο ΚΚΕ μπορεί να αποδώσει όφελος για το λαό.

Ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση», πρόσθεσε, γιατί αυτό θα παραμείνει και μετά τις εκλογές. ΄Ήδη έχουν αρχίσει οι λεγόμενες «ζυμώσεις», εμείς τα λέμε κομπρεμί, τα λέμε συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, για την επόμενη μέρα στο δημοτικό συμβούλιο, ανταλλάσσοντας διάφοροι υποψήφιοι τους ψήφους του κόσμου με θέσεις Αντιδημάρχων, έμμισθες ή άμισθες κτλ. Είναι κάτι που θα το δει ο κόσμος αμέσως μετά τις εκλογές.

18_KKE_nydri

Το λόγο πήρε στη συνέχεια για την κεντρική ομιλία ο Ν. Έξαρχος, οποίος κι αυτός με τη σειρά του τόνισε εμφατικά για τη στάση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δεύτερο γύρο των εκλογών: «Και στον πρώτο γύρο, και στον δεύτερο γύρο, και στον τρίτο γύρο τον τελικό, ΚΚΕ εμείς, ΚΚΕ παντού. Λέμε ΚΚΕ παντού σε όλες τις κάλπες για ένα και μόνο λόγο. Γιατί ενιαία είναι η επίθεση που δεχόμαστε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις. Ενιαία, λοιπόν, θα πρέπει να είναι και η απάντηση του λαού. Για να είναι ενιαία η απάντηση ένας σίγουρος τρόπος υπάρχει, να ισχυροποιηθεί ακόμα παραπέρα το ΚΚΕ και μέσα από τις κάλπες». (Δείτε πιο κάτω ένα απόσπασμα από την ομιλία του Ν. Έξαρχου).

Advertisement
This entry was posted in ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s