Δήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Λευκάδας Βαγγέλη Βερροιώτη για την Εργατική Πρωτομαγιά

Σήμερα 1η του Μάη γιορτάζει η εργατική τάξη απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο τον πλανήτη. Είναι μέρα τιμής και και μνήμης για τα εκατομμύρια που έδωσαν τη ζωή τους για να προχωρήσει προς τα μπρος ο τροχός της Ιστορίας.

Η φετινή Πρωτομαγιά παρά τα παραμύθια για το «τέλος των μνημονίων» και τη «δίκαιη ανάπτυξη», βρίσκει την εργατική τάξη της χώρας μας όπως και του νησιού μας, αντιμέτωπη με τις βαριές συνέπειες των αντεργατικών νόμων και των μνημονίων. Τα ήδη νομοθετημένα μέτρα και τα ματωμένα πλεονάσματα θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται με μεγαλύτερη ένταση.

Σήμερα πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο είναι να συμβαδίζουν η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες που υπάρχουν, με τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, με τη μείωση και εξάλειψη της ανεργίας, με τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και όχι το πισωγύρισμα σε έναν «κοινωνικό μεσαίωνα».

Στο χέρι του λαού μας είναι να βάλει εμπόδια, να ανακόψει αυτή την πορεία, να ανατρέψει την κατάσταση παίρνοντας στα χέρια του την εξουσία ώστε να μπορέσει να βάλει όλη την ανθ΄ρωπινη παραγωγή να δουλέψει προς όφελος του ανθρώπου, των λαϊκών αναγκών και όχι για τους αριθμούς, τα κέρδη και τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Στο δρόμο που χάραξαν οι εργάτες του Σικάγο το 1886, οι εργάτες της Θεσσαλονίκης το 1936, οι 200 εκτελεσμένοι κομμουνιστές στην Καισαριανή το 1944.

Advertisement
This entry was posted in ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s