Συνεχίζονται στην Κέρκυρα οι περιοδείες της υπ. Περιφερειάρχη Αλεξάνδρας Μπαλού

mpalou dikastiria 1

Την Τετάρτη 20 Φλεβάρη, η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» συμμετείχε στην κινητοποίηση που οργάνωσαν τα ταξικά εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στα δικαστήρια. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την εκδίκαση της προσφυγής των σωματείων, όσον αφορά τη συμμετοχή αντιπροσώπων στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας που έχουν εκλεγεί με παράτυπες διαδικασίες.

mpalou dikastiria 2//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Η Αλ. Μπαλού επισήμανε στους εργαζομένους ότι η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ δίνει μάχη σε όλα τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα και τις ομοσπονδίες για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Δεν πρέπει κανείς εργαζόμενος να συμβιβάζεται με τον εργοδοτικό ή κυβερνητικό συνδικαλισμό και τις πρακτικές του. Είναι επίσης απαραίτητο, οι εργαζόμενοι, να αξιοποιήσουν και στις επερχόμενες εκλογές τη δύναμη τη ψήφου τους για αναδείξουν ακόμη πιο δυνατούς αυτούς που με συνέπεια στέκονται στο πλευρό τους. Η Λαϊκή Συσπείρωση αξιοποιηθεί τις θέσεις της σε Δημοτικά και Περιφερειακά συμβούλια για αναδείξει τα προβλήματα της εργατικής τάξης και να προτείνει μέτρα ανακούφισης. Κυρίως, όμως βρίσκεται μέσα σε όλους τους αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και την ανάκτηση των απωλειών των τελευταίων χρόνων. Το ποιος βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και ποιος στο πλευρό των εργοδοτών πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου.

Στην συνέχεια, κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής την Αλ. Μπαλού πραγματοποίησε περιοδεία στο εργοτάξιο του αεροδρομίου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους. Συζητήθηκε κυρίως η πολιτική της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων υποδομών από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που συνέχισε επάξια το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Είναι και αυτό ένα από τα «δώρα» της κυβέρνησης στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τις πολυεθνικές για να αυξήσουν τα κέρδη τους πάντα βέβαια σε βάρος του λαού.

Η Περιφερειακή και Δημοτική αρχή του τόπου στηρίζοντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει επί της ουσίας και την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων όσο και αν προσπαθεί να δείξει ότι διαφωνεί σε κάποιες από αυτές ή στους όρους με τους οποίους γίνονται. Από την άλλη οι υποψήφιοι (με χρίσμα ή χωρίς) που στηρίζονται από τη ΝΔ, πανηγυρίζουν για την πώληση του αεροδρομίου. Τίποτα από αυτά βέβαια δε μας κάνει εντύπωση αφού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν κάνει την επιλογή τους στο ερώτημα «ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες».

This entry was posted in ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s