Στην Ιθάκη περιόδευσε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού

aleksandra-mpalou

Στην Ιθάκη περιόδευσε την Παρασκευή 18 Γενάρη, η υποψήφια Περιφερειάρχης επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής της ήταν το Δημοτικό Σχολείο στο Βαθύ. Στη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς αναφέρθηκε στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις καθώς και στην τροπολογία των «απολύσεων» που προωθεί η κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Πρόβαλε τη στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον αγώνα των εκπαιδευτικών για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος, για την κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, για την κατάργηση όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς, για να είναι το πτυχίο το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του δήμου στην καθαριότητα και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τονίστηκε ιδιαίτερα, η έλλειψη προσωπικού και μηχανημάτων – αυτοκινήτων, που έχει τη βάση της στην υποχρηματοδότηση των δήμων από την κυβέρνηση, καθώς και η καθυστέρηση ακόμα και των περιορισμένων προσλήψεων που είχαν υποσχεθεί οι κυβερνώντες. Καταγγέλθηκε η πρακτική της ανταποδοτικότητας, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της ιδιωτικοποίησης που προωθείται στις υπηρεσίες του δήμου.

Κατά την επίσκεψή της στο Κέντρο Υγείας ενημερώθηκε από τον διευθυντή και συζήτησε με τους εργαζόμενους για τις ελλείψεις σε ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό. Για άλλη μια φορά και με αφορμή τα παραπάνω προβλήματα, έγινε φανερό ότι η απαξίωση των δομών Υγείας από την ασκούμενη πολιτική διαχρονικά είναι στρατηγικού χαρακτήρα επιλογή και γι΄ αυτό άλλωστε δεν εισακούονται οι συνεχείς εκκλήσεις του διευθυντή στα αρμόδια όργανα για να καλυφθούν αυτές οι ελλείψεις.

Επισκέφθηκε τέλος το εργοστάσιο αφαλάτωσης του δήμου. Την υποψήφια περιφερειάρχη συνόδευαν ο υπ. Δημοτικός σύμβουλος Ιθάκης Δημήτρης Μιχαλόπουλος και τοπικά στελέχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

This entry was posted in ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s