Περιοδεία υποψήφιας Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρας Μπαλού στη Λευκάδα

2_periodeia_mpalou_Lefkada

Το πρωί της Τρίτης 22 Γενάρη κλιμάκιο της Τομεακής Οργάνωσης Λευκάδας του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον Βαγγέλη Βερροιώτη, υποψήφιο Δήμαρχο Λευκάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», είχε συναντήσεις με τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων εργαζομένων του Δήμου και του Νοσοκομείου Λευκάδας, ενώ περιόδευσε στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στη νότια Λευκάδα, στο Μαραντοχώρι.

9_periodeia_mpalou_Lefkada

Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση και προβληματισμός. Φάνηκε η εγκατάλειψη της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, με τα περισσότερα περιφερειακά ιατρεία να έχουν κλείσει, λόγω της μετακίνησης των γιατρών στο Νοσοκομείο Λευκάδας για να «μπαλωθούν» κάπως οι ανάγκες λόγω της έλλειψης προσωπικού, και επισημάνθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας, όπως η ακαταλληλότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων, η υποστελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, η εντατικοποίηση της δουλειάς για να βγαίνουν κάπως οι εφημερίες, με αποτέλεσμα να αδυνατούν οι εργαζόμενοι να παίρνουν την άδεια τους και τα ρεπό, η ακαταλληλότητα λόγω παλαιότητας των ασθενοφόρων κ.ά.

14_periodeia_mpalou_Lefkada

Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μαραντοχωρίου αναδείχτηκε η υποχρηματοδότηση ακόμα και για βασικά ζητήματα της καθημερινότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εργαζόμενοι βάζουν από την τσέπη τους λεφτά για να έχουν επάρκεια σε αναλώσιμα (πχ. καθαριστικά κ.ά) χρήσιμα για την καθημερινότητα στην υπηρεσία τους, ενώ ο διαγωνισμός για την καθαριότητα του κτιρίου έμεινε για μια ακόμη φορά άκαρπος. Το δε κτίριο κρίνεται ακατάλληλο λόγω παλαιότητάς του παρά τις όποιες επιμέρους επεμβάσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα.

7_periodeia_mpalou_Lefkada

Στη συνάντηση με το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του Δήμου, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται την ίδια μέρα σε δεύτερη συνεχόμενη τετράωρη στάση εργασίας για μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, που σχετίζονται με τη μη χορήγηση των μέσων ατομικής προστασίας για το 2018 (γάντια, μάσκες κλπ). Η επιχειρούμενη κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος και των ΒΑΕ, η μη επαρκή συντήρηση των αυτοκινήτων και η εντατικοποίηση της δουλειάς λόγω υποστελέχωσης των υπηρεσιών, με ότι αυτά συνεπάγονται για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, συζητήθηκαν αναλυτικά μαζί με άλλα επιμέρους προβλήματα. Παράλληλα, επισημάνθηκε η μερική ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου, όπως το δημοτικό νεκροταφείο Λευκάδας και η διαχείριση του δεματοποιητή, ενώ τονίστηκε ότι δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για την απολύμανση των απορριμματοφόρων καθώς και φοριαμός για να αλλάζουν οι εργαζόμενοι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το ΔΣ του σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Λευκάδας αναδείχθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν προσωπικό και ασθενείς. Το νέο νοσοκομείο που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι θα κληθούν να το λειτουργήσουν με υποστελεχωμένα τμήματα και κλινικές, με οποίες συνέπειες στην υγεία τους, λόγω της υπερεντατικοποίησης, και στην επάρκεια των υπηρεσιών προς τους ασθενείς. Επισημάνθηκε από μεριάς των υποψηφίων ότι τα προβλήματα σχετίζονται με την κεντρική πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κεφαλαίου και για αυτό το λόγο περικόπτει κονδύλια και δαπάνες για την Υγεία του λαού ενώ παράλληλα ανοίγει το δρόμο για την μετατροπή της σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Οι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ ανέδειξαν ότι πρέπει να καταδικαστεί η αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματα που την υλοποίησαν και την υλοποιούν πιστά είτε σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο, στις ευρωεκλογές αλλά και στις βουλευτικές εκλογές όποτε και αν προκηρυχθούν, στηρίζοντας αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Να καταδικαστούν επίσης συνδυασμοί που υλοποίησαν την αντιλαϊκή πολιτική, όπως στο Δήμο Λευκαδας και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στις τοπικές εκλογές σε Δήμο και Περιφέρεια. Να μην παρασυρθούν οι εργαζόμενοι από μια σειρά πρόσωπα που θα παρουσιαστούν ως δήθεν ανεξάρτητα, «αντάρτες» κλπ. που όμως θα κινούνται στην ίδια αντιλαϊκή ρότα. Παράλληλα, να κάνουν κριτήριο ψήφου τη ζωή τους συνολικότερα, που ολοένα και χειροτερεύει εξαιτίας της πολιτικής που εξυπηρετεί την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών υπονομεύοντας συστηματικά τις ανάγκες τους.

Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι εξορμήσεις, οι περιοδείες, και οι συσκέψεις με σκοπό την ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Άλμπουμ με 15 φωτογραφίες
Για να δείτε το άλμπουμ σε ξεχωριστό παράθυρο κάντε κλικ στον τίτλο

Περιοδεία υποψήφιας Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξάνδρας Μπαλού στη Λευκάδα//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

This entry was posted in ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s