Περιοδεία της υποψήφιας Περιφερειάρχη Αλ. Μπαλού σε χώρους δουλειάς και υπηρεσίες στην Κεφαλονιά

kefalonia-ekdilosi-kke

Περιοδεία στην Κεφαλονιά πραγματοποίησε η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξάνδρα Μπαλού.

Η περιοδεία ξεκίνησε τη Δευτέρα 14 Γενάρη, με επίσκεψη σε χώρους δουλειάς του Δήμου Κεφαλονιάς και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Την Τρίτη, η Αλ. Μπαλού επισκέφθηκε, συνοδεία κλιμακίου, το ΓΕΛ Ληξουρίου που στεγάζεται στα «κοντέινερ» και τις λοιπές σεισμόπληκτες σχολικές εγκαταστάσεις του. Επιβεβαιώθηκε ότι για την τραγική κατάσταση που βιώνουν τα σχολεία στην Παλλική η ευθύνη βαραίνει τόσο την κυβέρνηση όσο και την Τοπική Διοίκηση ( δήμος – Περιφέρεια). Πέντε χρόνια μετά τους σεισμούς οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στην Παλλική, εξακολουθούν να ζουν τις συνέπειες του σεισμού, καθώς καμία υπόσχεση δεν έχει υλοποιηθεί για επισκευές των σεισμόπληκτων σχολείων (Β΄ Δημοτικό, Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης, Γυμνάσιο Ληξουρίου κ.ά.) αλλά και για την ανέγερση νέων κτιριακών συγκροτημάτων (ΓΕΛ Ληξουρίου, Μηχανουργείο ΕΠΑΛ) κλπ.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα «Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς» στο Λιβάδι και συζήτησε με τους εργαζόμενους για τις πολιτικές εξελίξεις. Αργότερα επισκέφθηκε το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, όπου ενημερώθηκε από το διοικητή του για τα προβλήματα του νοσοκομείου και συζήτησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η Αλ. Μπαλού ανέπτυξε τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Υγεία και για το συγκεκριμένο νοσοκομείο. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην ανάγκη να καλυφθούν άμεσα όλες οι θέσεις του οργανισμού του νοσοκομείου, ώστε να επαναλειτουργήσουν η Παθολογική Κλινική και οι άλλες ιατρικές υπηρεσίες του νοσοκομείου απρόσκοπτα και χωρίς να εξοντώνεται το προσωπικό.

Το μεσημέρι επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ληξουρίου που στεγάζεται σε κοντέινερ, στον περιβάλλοντα χώρο του πρώην δημόσιου ΚΤΕΟ, στο Ληξούρι. Εκεί έγινε συζήτηση με το προσωπικό για τα ιδιαίτερα προβλήματα της Υπηρεσίας και υπογραμμίστηκε η ανάγκη να ενισχυθεί η Πυροσβεστική σε μέσα και προσωπικό.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, το πρόγραμμα συνεχίστηκε στην περιοχή της Σάμης, με πρώτη στάση το Κέντρο Υγείας, όπου για μία ακόμα μία φορά τονίστηκε από τους εργαζόμενους η υποστελέχωσή του ως ένα ακόμη παράδειγμα της διάλυσης όλων των δομών Υγείας στο νομό. Σειρά είχε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σάμης στο οποίο έγινε συζήτηση με το προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κλιμάκιο και συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η περιοδεία στη Σάμη ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στους επαγγελματίες της πόλης.

Την Τέταρτη 16 Γενάρη, η υποψήφια περιφερειάρχης επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου. Η συζήτηση για τα προβλήματα στην Πυροσβεστική εστιάστηκαν στην έλλειψη προσωπικού, στη στέγαση του προσωπικού και του στόλου των οχημάτων, στο μηχανολογικό εξοπλισμό, στα μισθολογικά προβλήματα, στα ζητήματα της μετακίνησης του προσωπικού κ.ά.

Στη συνέχεια παραβρέθηκε στα δικαστήρια, προκειμένου να εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράσταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις δύο βοηθούς νοσηλεύτριες που αντιμετώπιζαν την άδικη και αυθαίρετη αυτεπάγγελτη κατηγορία της ευθύνης για την αυτοκτονία ασθενούς που έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα. Η δίωξη αυτή ουσιαστικά φόρτωνε την ευθύνη στις νοσηλεύτριες και όχι στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στο κεντρικό νοσοκομείο του νομού και στις βαθιές πολιτικές ευθύνες που αποτελούν και την πραγματική αιτία του θανάτου της άτυχης ασθενούς.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε πετυχημένη μαζική σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο με φίλους και οπαδούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και την καλύτερη προετοιμασία της επερχόμενης εκλογικής μάχης.

Την Πέμπτη 17 Γενάρη η Αλ. Μπαλού επισκέφθηκε το αεροδρόμιο και συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τα μισθολογικά και άλλα προβλήματά τους. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το λατομείο του «Καλαφάτη» και συνομίλησε με εργαζόμενους. Η περιοδεία στην Κεφαλονιά ολοκληρώθηκε με επίσκεψη σε τράπεζες του Αργοστολίου.

This entry was posted in ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s