Περιοδεία κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με την Αλ. Μπαλού σε υπηρεσίες στην πόλη της Κέρκυρας

mpaloy

Σε υπηρεσίες στην πόλη της Κέρκυρας περιόδευσε το πρωί της Δευτέρας 18 Φλεβάρη, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν το ΙΚΑ Κέρκυρας, την 1η ΤΟΜΥ Κέρκυρας, τη ΔΕΗ, τη ΔΕΥΑΚ, τις Φοιτητικές Εστίες των πρωτοετών φοιτητών και τα Γραφεία της Φοιτητικής Μέριμνας.

Στο πλαίσιο της περιοδείας διαπιστώθηκε ως σοβαρό πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού σε διάφορες υπηρεσίες, η οποία έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην έγκαιρη εξυπηρέτηση και τη διεκπεραίωση των υποθέσεων όσο και στις εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων στους χώρους αυτούς.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ΙΕΚ Κέρκυρας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Κέρκυρας, όπου το κλιμάκιο συζήτησε με μαθητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικούς.

Αναδείχθηκε ιδιαίτερα το ζήτημα του κτιριακού προβλήματος του σχολικού συγκροτήματος στο Μαντούκι που φιλοξενεί περίπου 1.000 μαθητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικούς. Η ανέγερση ενός νέου σχολικού κτιρίου με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές που να εξυπηρετεί τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες είναι απολύτως αναγκαία. Επανειλημμένα έχει ζητηθεί από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τα μαθητικά συμβούλια και από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας η παρέμβαση του κράτους και του δήμου, ώστε μέχρι να φτιαχτεί το νέο σχολείο, να λυθούν τα τεράστια προβλήματα του υπάρχοντος.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει θέσει πολλές φορές το θέμα των κτιριακών σχολικών εγκαταστάσεων, αλλά και του συγκεκριμένου συγκροτήματος, στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο. Σε αυτές τις συζητήσεις η δημοτική και περιφερειακή αρχή, πέρα από την αναγνώριση της άσχημης κατάστασης και ορισμένα «μπαλώματα» δεν προχωράνε σε άμεσα και δραστικά μέτρα που θα οδηγήσουν στην οριστική επίλυση του προβλήματος.

Οι περιοδείες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

This entry was posted in ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s