Ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΚΚΕ στην Λευκάδα Βαγγέλης Βεροιώτης στον ρ/σ «Prisma 91,6»

vaggelis_veroiotis

Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και το δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη, μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος με την λαϊκή συσπείρωση Βαγγέλης Βεροιώτης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, είναι το μοναδικό κόμμα με τεράστιο αέρα ανανέωσης στα ψηφοδέλτια της λαϊκής συσπείρωσης, σε όλη την Ελλάδα.

Ο κύριος Βεροιώτης ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια δεν εφαρμόζεται το μοντέλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς αυτό που επιδιώκουν είναι να δημιουργηθεί μία κουλτούρα διαχείρισης, ότι υπάρχουν γενικά και αόριστα προβλήματα, που απαιτείται κατά κάποιο τρόπο μία τεχνοκρατική εξέταση, για να μπορέσει να λυθεί το κάθε πρόβλημα.

Εδώ έχουμε διαφοροποιηθεί με όλους τους άλλους συνδυασμούς.

Η υπάρχουσα δημοτική αρχή, δεν είχε κανένα συγκρουσιακό χαρακτηριστικό στην εφαρμοζόμενη πολιτική, φέρνοντας παράδειγμα το γεγονός ότι συμφώνησε να δοθούν τα αποθεματικά του δήμου και να περάσουν στην δικαιοδοσία της Τράπεζας της Ελλάδος, την Άνοιξη του 2015, όταν με πράξη νομοθετικού περιεχομένου το Υπουργείο Οικονομίας, ζήτησε από μία σειρά δημόσιους οργανισμούς, να διαθέσουν το αποθεματικό τους, για να είναι δήθεν όπλο στα χέρια της διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης, αφήνοντας ουσιαστικά σύξυλο σε οποιαδήποτε ανάγκη της στιγμής τον Δήμο.

“Ο λόγος που πηγαίνω τόσο πίσω, είναι για να θυμίσω στους ακροατές, ότι είναι μία μακρά πορεία, που η δημοτική αρχή λειτούργησε στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής, συντασσόμενη μαζί της. Η δημοτική αρχή, υλοποίησε πλευρές, που με μία άλλη λογική, δεν θα έπρεπε και θα μπορούσε να μην υλοποιήσει.”

Στο ερώτημα αν υπάρχει δυνατότητα μετεκλογικής συνεργασίας, με τον χώρο της “μετωπικής δράσης”, για να δημιουργηθεί ένας ισχυρός αντιπολιτευτικός πόλος, ο κύριος Βεροιώτης, απάντησε ότι η λογική είναι να είμαστε μπροστάρηδες σε αυτό που λέμε “λαϊκή αντιπολίτευση”.

Όσον αφορά το ζήτημα της “μετωπικής δράσης”, αυτό το οποίο μπορώ να πω είναι ότι υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για όποιον θέλει να συμπορευτεί με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και τις δυνάμεις του να το κάνει μέσα στο κίνημα, μέσα στα σωματεία, καθώς από θέση αρχής είμαστε εναντίον στις συναινέσεις από τα πάνω, δηλαδή να συναινέσουν οι επικεφαλής με οποιαδήποτε άλλη παράταξη καθώς η ίδια η ζωή μπορεί να δώσει ευκαιρίες.

Ωστόσο αν δει κάποιος και την αρχική διακήρυξη της μετωπικής δράσης, δεν ξεφεύγει από την λογική της διαχείρισης των προβλημάτων.

Αναφερόμενος στα πλαίσια που λειτουργούν οι δήμοι σήμερα, είπε ότι αυτά γίνονται όλο και πιο ασφυκτικά και έχουν να κάνουν τόσο με το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας τους, όσο και τη χρηματοδότησή τους.

“Αυτό που εμείς επισημαίνουμε, είναι ότι η δραστηριότητα για να υπάρξει η πίεση ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση, αλλά και οι δήμοι που κινούνται στη λογική των κυβερνήσεων, είναι να δημιουργηθεί από τα κάτω ένα ισχυρό κίνημα, έξω από το Δημοτικό συμβούλιο.

Αυτό είναι πολύ κρίσιμο να γίνει κατανοητό από τον κόσμο. Εκτός δημοτικού συμβουλίου θα δημιουργηθούν αυτές οι προϋποθέσεις, με την δική μας συμβολή και σε αυτό υποσχόμαστε ότι θα είμαστε πρώτοι και καλύτεροι.”

Ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει από κάποιες συζητήσεις και ψηφοφορίες στο δημοτικό συμβούλιο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του.

Μάλιστα αναφερόμενος σε πρόσφατο παράδειγμα, είπε ότι πολλοί δήμοι αναγκάστηκαν να μην προσφύγουν σε ένδικα μέσα, για την αποπληρωμή δεδουλευμένων, 13 και 14 μισθού προηγούμενων χρόνων, όπως έδωσε για προεκλογικούς λόγους η κυβέρνηση.

Αν δεν είχε υπάρξει μία τεράστια κινητοποίηση τα προηγούμενα χρόνια, στους κλάδους των εργαζομένων των πρώην ΟΤΑ, αλλά και γενικότερα ένα κλίμα αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής, η κυβέρνηση προεκλογικά δεν θα παραχωρούσε τίποτα από αυτά, όπως αντίστοιχα και οι δήμοι δεν θα έρχονταν σε αυτή τη δύσκολη θέση, προεκλογικά πάλι να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση, να μην κάνουν ένσταση στις πρωτόδικες αποφάσεις των δικαστηρίων, που δικαίωναν τους εργαζόμενους, για τις κρατήσεις τον 13ο και 14ο μισθό.

Η πίεση του λαού έρχεται έξω από το δημοτικό συμβούλιο, μέσα από το κίνημα του και εκφράζεται και σε συγκεκριμένες παραχωρήσεις, είτε από την κυβέρνηση, είτε από δήμους που κινούνται σε αυτή τη ρότα κτλ.

This entry was posted in ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s